8 минути и 19 секунди

8 minutes and 19 seconds

България, 2018, 90 мин.

Жанр: късометражни новели

Режисьори: Кристина Грозева, Петър Вълчанов, Любомир Младенов, Надежда Косева, Теодор Ушев, Владимир Люцканов

Сценарист: Георги Господинов

В ролите: Ирмена Чичикова, Симон Варсано, Цветан Алексиев, Христо Димитров-Хиндо, Светлана Янчева, Иван Бърнев, Таня Шахова, Китодар Тодоров, Иван Савов и др.

Език: български

По разкази на Георги Господинов от сборника „И всичко стана луна”

За филма

„Ако още си тук, значи слънцето не е спряло. Или поне не за теб, не сега”, казва ни трейлърът на филма с черно-белите кадри на Цочо Бояджиев и музиката на Георги Дончев от Nasekomix.

В „Обащиняване“ Петър Вълчанов разказва за сирак, който е припознал баща си в едно дърво, докато в „Дъщеря на Кристина Грозева“ героят пътува във влака с парцалена кукла, която представя за свое дете. „Старецът и морето“ на Надежда Косева наблюдава възрастен човек, който се разделя с живота, за да запази дома си, а „Закъснелият дар“ на Владимир Люцканов показва как един Дядо Коледа, пристигнал твърде късно, може да те отдалечи от теб самия. В „Лицата от последните дни“ на Любомир Младенов пред камера за пръв път застава фотографът Симон Варсано, който обикаля улиците с обектив в минутите преди нощта да настъпи завинаги. И Теодор Ушев е тук с Кристин, която маха от влака – филм, който пита имаме ли право да се месим в нечий живот, макар и само с едно помахване…

Трейлър

Прожекции

Културен център G8

Петък,
12 октомври 2018 г., 21:00 часа

Евросинема

Неделя,
14 октомври 2018 г., 16:00 часа

Люмиер Лидл

Понеделник,
15 октомври 2018 г., 19:00 часа

Cine Grand, Park Center

Петък,
19 октомври 2018 г., 19:00 часа

Влайкова

Вторник,
24 октомври 2018 г., 20:00 часа