Чудноватият дом

The Crooked House

САЩ, 2017, 115 мин.

Жанр: мистерия, криминална драма

Режисьор: Жил Паке-Брене

Сценаристи: Джулиан Фелоус, Тим Роуз Прайс, Жил Паке-Брене

В ролите: Макс Айрънс, Стефани Мартини, Глен Клоуз, Кристина Хендрикс, Терънс Стамп, Джулиан Сандс, Джилиан Андерсън, Кристиан Маккей, Аманда Абингтън

Език: английски

Субтитри: български

По романа на Агата Кристи

За филма

В края на Втората световна война Чарлз се среща в Египет със София Леонидис, която е от богато семейство. Тя се връща в Англия, но между двамата започва усилена кореспонденция. След две години Чарлз се прибира, решен да се ожени за момичето. Докато е в Англия, той разбира за смъртта на дядото на София, който е бил крупен бизнесмен, противен човек и патриарх на семейството. Лекарят потвърждава, че смъртта е дело на убийство. Подозренията падат върху младата жена на 87-годишния богаташ. Съпругата е заподозряна в твърде близки отношения с внука на мъртвеца. С делото се ангажира бащата, който заема пост в Скотланд Ярд, а неговият син трябва да остане в къщата, където всеки може да е убиецът.

Трейлър

Прожекции

Евросинема

Петък,
12 октомври 2018 г., 20:30 часа

Културен център СУ

Неделя,
14 октомври 2018 г., 18:00 часа

РКИЦ, ул. Шипка 34

Петък,
19 октомври 2018 г., 19:00 часа

Културен център G8

Сряда,
24 октомври 2018 г., 19:15 часа

За книгата

Чудноватият дом - книга

Впуснете се в един уникален роман, който пренася читателя в извънградско имение, но около него има мистерия, която Чарлз Хауърд ще се опита да разплете.

Три поколения от семейство Леонидис живеят заедно в голямо извънградско имение. Когато Аристид Леонидис е отровен, подозренията падат върху много по-младата му вдовица. Скоро след смъртта му е извършено ново убийство. Дали наистина убиецът живее в имението? Или заплахата идва отвън?

Инспектор Чарлз Хауърд се съмнява във всички членове на семейство Леонидис. Той ги познава добре и е убеден, че сред тях няма невинни.