CineLibri и Fashion Days с конкурс за костюмен дизайн в съвременното българско кино

Конкурс за костюмен дизайн

Гласувай до 21 октомври

CineLibri и Fashion Days с конкурс за костюмен дизайн в съвременното българско кино

CineLibri и Fashion Days с конкурс за костюмен дизайн в съвременното българско кино

Тази есен в рамките на осмото издание на кино-литературния фестивал CineLibri Преоткритото време за първи път се провежда конкурс за костюмен дизайн в съвременното българско кино. Гласуват зрителите и избират филма, който най-силно ги е впечатлил с визията, облеклото и почерка на персонажите.

 

Кои филми участват?

 

Ф1.618

Историята на „φ1.618“ разказва за нова нация от вечни, биологически съвършени хора – био-титаните, които се готвят да напуснат Земята завинаги, подготвяйки за мисията кораба Пумпал. В тази утопична реалност, главните герои Гаргара и Криптон ще се опитат да преборят предизвестената развръзка и да обърнат историята. Ще преминат през различни приключения в постоянна надпревара с времето и във вечната битка между любовта и злото, човешкото и безскрупулността.

България, 2022

Жанр: приключенски, научна фантастика

Режисьор: Теодор Ушев

Сценарист: Владислав Тодоров

Оператор: Емил Христов

Продуценти: Перипетея и Мувименто

В ролите: Деян Донков, Мартина Апостолова, Ирмена Чичикова, Николай Станоев, Васил Дуев, Иво Димчев, Владимир Люцканов, Георги Лозанов, Китодар Тодоров, Герасим Георгиев – Геро и др.

 

ЯНУАРИ

Най-близкият град се намира от другата страна на гората. Човек трябва да прекоси гората, за да стигне до града, но това е лудост през зимата: пътят е снежен, може да се изгубиш и да замръзнеш, вълците са гладни и воят им се чува през цялата нощ… Въпреки това Петър Моторов е впрегнал великолепната си шейна и се е отправил към града. Никой не го е видял да тръгва, но падащият сняг все още не е заличил напълно дълбоките следи от шейната.  Kогато шейната се връща, Петър Моторов не е в нея. Има само шуба, пушка, замръзнал труп на голям вълк и огромна мистерия. Къде е Петър Моторов и какво му се е случило? Има само един начин да се разбере.

България, Люксембург, Португалия, 2021, 110 мин.

Жанр: драма, мистерия, хорър

Режисьор: Андрей М. Паунов

Сценаристи: Алекс Барет, Андрей М. Паунов

В ролите: Самуел Финци, Захари Бахаров, Йосиф Сърчаджиев, Леонид Йовчев, Малин Кръстев, Борислав Чучков

 

БЛАЖЕНИЯТ

Непорочна любов, безценно лекарство и случайна среща с бъдещия президент на САЩ, Джон Кенеди, преобръщат живота на Боби. Бомбардировките в София през януари 1944 г. погубват разсъдъка му, но той спасява своята невинна душа. Историята на този мъж е полет към миналото и настоящето, към вечните човешки страсти, падения и добродетели, които съпътстват краткото ни битие.

Двете главни роли са поверени на Александър Тонев и на покойната вече Лорина Камбурова. Това е последният български пълнометражен проект с нейно участие.

България, 2020, 106 мин.

Жанр: драма

Режисьор: Станимир Трифонов

Сценаристи: Емил Андреев, Боряна Милушева-Дукова

В ролите: Александър Тонев, Лорина Камбурова, Параскева Джукелова, Стефан Денолюбов, Цветан Алексиев, Любен Чаталов и др.

 

ШЕКСПИР КАТО УЛИЧНО КУЧЕ

Какво се случва с едно момче, което има 2 големи таланта? Единият е театърът, а другият – уличният бой. Пред него стои дилемата с кой от тях да спаси живота на най-близкия си човек. Има само два варианта – да се боксира в незаконни мачове за пари или да спечели телевизионно риалити шоу, където рецитира Шекспир.

България, 90 мин.

Режисьор: Валери Йорданов

Сценарист: Валери Йорданов

Оператор: Борис Славков

В ролите: Владислав Стоименов, Захари Бахаров, Елеонора Иванова, Васил Илиев

 

Как се гласува?

Гласуването се извършва от зрителите и е само онлайн.

 

Какъв е крайният срок?

Имате право да гласувате до 21 октомври 18:00 ч.

 

Кога става ясен победителят?

На 21 октомври от 19:00 ч. в зала 1 на НДК ще бъде обявен големият победител, както и ще бъде изтеглен един от гласувалите зрители, които ще имат възможност да спечелят награда от Fashion Days.

 

Каква е наградата?

Дизайнерът на костюмите в наградения филм ще получи парична награда и ваучер за пазаруване от Fashion Days на стойност 500 лв.

Един от гласувалите ще получи ваучер за пазаруване от Fashion Days на стойност 500 лв.

Phi 1.618

Phi 1.618

Януари

Януари

Блаженият

Блаженият

Шекспир като улично куче

Шекспир като улично куче