Карл Лагерфелд: Да бъдеш и да изглеждаш

Karl Lagerfeld (оригинално заглавие: Karl Lagerfeld, être et paraître)

Франция, 2017, 82 мин.

Жанр: документален

Режисьор: Лоран Алън-Карон

В ролите: Лоран Делахус, Карл Лагерфелд, Даниел Алкуф и др.

Език: френски

Субтитри: български

По книгата „Мистерията Лагерфелд”

За филма

Неговият силует е разпознаваем сред хиляди. Известен в цял свят, в рамките на 60 години Карл Лагерфелд се превръща в модна икона. За да постигне това, той изковава сам своята легенда, пълна с мистериозност, чиято цел е да замъгли, поне донякъде, истината. Кой всъщност е Карл Лагерфелд?

Прожекции

За книгата

Външният му вид, както и животът му, омайват и интригуват. Карл Лагерфелд, Кайзерът на модните подиуми, кръстникът на модата винаги се е криел зад маски. В момента когато мислим, че сме схванали същността на тайната му, тя става още по-неразгадаема. Самият той го признава: „Искам да съм като привидение, което се появява и изчезва.“ Но кой се крие зад най-прочутите в света тъмни очила? Какви са историята и миналото на този мъж, който винаги е искал да живее само в настоящето?

Лоран Ален-Карон се е срещал с тези, които са го наричали „сянката“. С очевидците на живота му. С хората, които са пожелали да говорят и да очертаят учудващия път на едно германско дете, за което Париж е бил мечта и амбиция – и е станал сбъдната мечта и осъществена амбиция.