Кротко с конете

Calm with Horses

Великобритания, Ирландия, 2019, 101 мин.

Жанр: криминална драма

Режисьор: Ник Роуланд

Сценарист: Джоузеф Муртаг

В ролите: Козмо Джарвис, Бари Киоган, Ниам Алгар, Нед Денехи, Дейвид Уилмот и др.

Език: английски

Субтитри: български

По разказ на Колин Барет от сборника Young Skins

За филма

Действието в този безмилостно напрегнат филм се развива в провинциална Ирландия. Бившият боксьор Дъглас „Ръката“ Армстронг е жестоката и предана дясна ръка на престъпната фамилия Девърс, която се занимава с разпространение на наркотици. Арм е винаги готов да нанесе побой по прищявка на най-добрия си приятел и протеже Димфна. Борбата за осигуряване на прехраната се отразява върху отношенията на Арм с бившата му приятелка Урсула и малкия им син Джак, който е аутист. Лоялността на Арм към двете му „семейства“ е подложена на изпитание, когато е помолен да убие за първи път.

 

Награди и номинации: 39 награди и 121 номинации, включително:

  • 2021 Номинации BAFTA за британски филм на годината, най-добър кастинг, най-добър актьор в поддържаща роля (Бари Киоган), най-добра актриса в поддържаща роля (Ниам Алгар)
  • 2021 Номинации от Британските независими филмови награди за най-добър британски независим филм, най-добър режисьор, най-добър кастинг, най-добър актьор (Козмо Джарвис), най-добър актьор в поддържаща роля (Бари Киоган), най-добра актриса в поддържаща роля (Ниам Алгар), най-обещаващ дебют (Ниам Алгар), за дебютиращ сценарист (Джоузеф Муртаг) и за продуцент (Даниел Емерсън)
  • 2021 Награда IFTA за най-добра актриса в поддържаща роля (Ниам Алгар)
  • 2019 Номинация от Лондонския филмов фестивал за режисьора Ник Роуланд

Трейлър

Прожекции

Културен център G8

събота,
23 октомври 2021 г., 16:00 часа

Сити Марк Арт Център

неделя,
24 октомври 2021 г., 19:00 часа