Церемония по награждаване на победителите от конкурса за късометражен филм Cinelibri Short Movie Official Competition

Tatratea

Церемония по награждаване на победителите от конкурса за късометражен филм Cinelibri Short Movie Official Competition, реализиран съвместно с TatraTea чрез платформата FilmFreeway. Победителят получава диплом и парична награда в размер 2000 лв. Закриване на фестивала и афтърпарти.

Журито за късометражните филми е представено от режисьора Иван Москов, кинорежисьора и продуцент Николай Мутафчиев и Мария Арангелова – режисьор, пътешественик и виден ентусиаст! Девет от десетте филма в конкурса са български: „Бяла роза” по разказ на Владимир Зарев, „Бодро начало” по разказ на Етгар Керет, „Колелото” по разказ на Красимир Бачков, „Екзистенциално”, вдъхновен от поема на Анамария Коева, „Внукът на човекоядката” по едноименния разказ на Йорданка Белева, „Концерт за кларинет и оркестър” по разказ на Людмил Станев, „Плитка вена” по поема на Марин Бодаков, „Над нещата” по поема на Стефан Икога, „Френско кино”, вдъхновен от романа „Физика на тъгата“ на Георги Господинов. Има една френска продукция и това е филмът „Цветята на алжиреца” по мотиви от разказ на Маргьорит Дюрас.

Комплимент за публиката ще бъде премиерата на трилъра „Знам какво направи” на Станислава Айви, чийто копродуцент е CineLibri. Във филма участва британската звезда Майкъл Маккел, който беше част от миналогодишното жури на CineLibri.

20 октомври

Кино Люмиер Лидл, 19:00 ч.

Церемония по награждаване на победителите от конкурса за късометражен филм Cinelibri Short Movie Official Competition