Образователни уебинари

Образователен уебинар „Психоанализа и кино“

Образователен уебинар „Психоанализа и кино“

На 7 ноември в 16:00 ч. ви очакваме във фейсбук страницата на CineLibri за образователен уебинар Психоанализа и кино с лектор Светлозар Василев.

Д-р Светлозар Василев е психоаналитик и преподавател в Нов български университет. Първоначалното му образование е медицина, след което работи като психиатър към МУ-София. Докторската му дисертация проучва връзките между неблагополучията в детството и възникването на психични разстройства в зряла възраст. Специализира психоанализа в Холандия и Великобритания и е съосновател на Българското психоаналитично общество. Публикациите му в български и чуждестранни издания са в областта на емоционалното развитие, социалната работа, психоанализата и изкуството. Създател е на българската инициатива „Психоанализа и кино“, която осъществява съвместни проекти със София Филм Фест , Дом на киното, София и НБУ.

Образователен уебинар „От романа към екрана“

Образователен уебинар „От романа към екрана“

CineLibri ви кани на образователен уебинар „От романа към екрана“ във фейсбук страницата на CineLibri на 25 октомври в 17:00 ч.

Боян Папазов и Георги Тенев разговарят за компромисите – идеологическите (и други) в киното – преди половин век и днес. За интуицията на сценариста и ролята й при селекцията на актьорите.

Очакваме ви на страницата на CineLibri, за да бъдете част от един образователен разговор, който среща киното и литературата.

Образователен уебинар на тема „Игрите на глада за съдържание: българските перспективи“

Образователен уебинар на тема „Игрите на глада за съдържание: българските перспективи“. Поглед върху тенденциите в глобален мащаб по отношение на съдържанието. Стрийминг платформи и телевизия. Универсалност на посланията и локални сюжети. От литература към кино и от местно към глобално оригинално съдържание. Лектор: Николай Йорданов

31 октомври, 17:00 часа