Образователни уебинари

Образователен уебинар „От романа към екрана“

Образователен уебинар „От романа към екрана“

CineLibri ви кани на образователен уебинар “От романа към екрана” във фейсбук страницата на CineLibri на 25 октомври в 17:00 ч.

Боян Папазов и Георги Тенев разговарят за компромисите – идеологическите (и други) в киното – преди половин век и днес. За интуицията на сценариста и ролята й при селекцията на актьорите.

Очакваме ви на страницата на CineLibri, за да бъдете част от един образователен разговор, който среща киното и литературата.

Образователен уебинар: „Игрите на глада за съдържание: българските перспективи“

Игрите на глада за съдържание: българските перспективи

На 1 ноември в Деня на будителите ви каним на един онлайн уебинар с Николай Йорданов, когото познаваме най-вече от книгата “Не казвай на мама”. Той е и лектор и асистент в НАТФИЗ. Води модул “риалити тв формати” и е асистент по “Основи на драматургията” и “Сюжетостроене”

Какво да очаквате от “Игрите на глада за съдържание: българските перспективи”?

Поглед върху тенденциите в глобален мащаб по отношение на съдържанието. Стрийминг платформи и телевизия. Универсалност на посланията и локални сюжети. От литература към кино и от местно към глобално оригинално съдържание.

Водещи държави в производството на тв формати – сериали и риалити

Регионалната картина – къде сме ние?

Възможностите пред оригиналните български риалити формати

Възможностите пред българските художествени сюжети

Образователен уебинар „Психоанализа и кино“

Образователен уебинар „Психоанализа и кино“

На 7 ноември в 16:00 ч. ви очакваме във фейсбук страницата на CineLibri за образователен уебинар Психоанализа и кино с лектор Светлозар Василев.

Д-р Светлозар Василев е психоаналитик и преподавател в Нов български университет. Първоначалното му образование е медицина, след което работи като психиатър към МУ-София. Докторската му дисертация проучва връзките между неблагополучията в детството и възникването на психични разстройства в зряла възраст. Специализира психоанализа в Холандия и Великобритания и е съосновател на Българското психоаналитично общество. Публикациите му в български и чуждестранни издания са в областта на емоционалното развитие, социалната работа, психоанализата и изкуството. Създател е на българската инициатива „Психоанализа и кино“, която осъществява съвместни проекти със София Филм Фест , Дом на киното, София и НБУ.