Песента на имената

The Song of Names

Канада, Великобритания, Германия, Унгария, 2019, 113 мин.

Жанр: драма

Режисьор: Франсоа Жирар

Сценаристи: Норман Лебрект, Джефри Кейн

В ролите: Тим Рот, Клайв Оуен, Катрин Маккормак, Люк Дойл, Сол Рубинек, Ейми Слоун и др.

Език: английски

Субтитри: български

По романа на Норман Лебрект

За филма

Емоционален детективски разказ, разпрострян на два континента в рамките на половин век. На фона на спиращи дъха музикални откровения пулсират ужасът на една война и погубените души, изтръгнати от хода на историята. Режисьорът на „Червената цигулка” и сценаристът на „Вечният градинар” са създали хипнотичен филм за приятелството, вярата, предателството и изкуплението, базиран на прочутия роман на Норман Лебрект.

Трейлър

Прожекции

За книгата

Песента на имената - книга

„Песента на имената” е дебютният роман на Норман Лебрект, оценен високо от критиката. Забележително литературно пътешествие, което ни връща към една от най-мрачните страници в историята на XX век. След като прочетох романа, посетих мемориала в Треблинка и се почувствах ангажиран да дам своя малък принос в борбата с историческата амнезия”, признава режисьорът Франсоа Жирар.

Бащата на Мартин Симондс му казва: „Никога не вярвай на музикант, когато ти говори за любов.“ Но съветът идва твърде късно. Мартин вече обича Рапопорт, страховито надарен полски цигулар, чиито родители го поверяват на грижите на Симондс, преди да загинат по време на Холокоста. Известно време двете момчета са по-близки от братя. Но в деня, в който трябва да направи официалния си дебют на сцената, Рапопорт изчезва. Четиресет години по-късно Мартин узнава какво се е случило.