Пиршество на главотрошачите: прожекция на „φ1.618“

Каним ви на истинско пиршество на главотрошачите: прожекция на антиутопичната приказка  „φ1.618“ на реж. Теодор Ушев, съпроводена от хепънинг с премиера на музикален клип на Иво Димчев, създаден специално за филма!

Идеята е да пренесем публиката „зад кулисите“, докато тече работният процес. Ще изживеем момента в киното заедно с Schweppes.

Дългоочакваният дебют в пълнометражното кино на световноизвестния аниматор Теодор Ушев е издържан в стилистиката на научнофантастичната антиутопия, в която смешното граничи със страшното, а абсурдът добива смразяваща логика. φ1.618е находчива и  визуално завладяваща адаптация на романаПумпал“, дело на писателя Владислав Тодоров, известен и като автор на „Дзифт“. Тодоров участва като сценарист и копродуцент, а оператор е Емил Христов, чието име се асоциира с най-успешните български филми от последните години, в т.ч. литературните адаптации „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“ и „Дзифт“.

Историята ще пренесе зрителите в тайнствения свят на биотитаните – микронация от безсмъртни, асексуални, биологически съвършени хора. Под заплаха от растящата токсичност на своята планета те се готвят да напуснат Земята завинаги, подготвяйки за мисията кораба Пумпал.

Главните роли са поверени на Деян Донков и Мартина Апостолова, партнират им Ирмена Чичикова, Николай Станоев, Васил Дуев, Иво Димчев, Владимир Люцканов, Герасим Георгиев – Геро, Китодар Тодоров и др.

Освен че е включен в международния конкурс на Синелибри за най-добра литературна адаптация, филмът е селектиран в програмата на Festival du nouveau cinéma de Montréal (Фестивал за ново кино – Монреал), където са направили своя дебют киновизионери като Джим Джармуш и Вим Вендерс!

25 октомври

Топлоцентрала̀, 19:30 ч.

Пиршество на главотрошачите: прожекция на „φ1.618“