Премиера на филма „Преди, сега и после“

Преди, сега и после
Преди, сега и после
Преди, сега и после

Каним Ви на премиера на филма „Преди, сега и после“ (2022), дело на многократно награждаваната индонезийска режисьорка Камила Андини!

Нейните филми се фокусират върху социални теми, неравенствата между половете и проблемите на околната среда – проблеми, близки и до нашата действителност, върху които Български фонд за жените работи от години.

След прожекцията ще анализираме филма съвместно с екипа на фондацията, очертавайки паралел с предизвикателствата пред жените в България днес.

Резюме на филма:

Емоционално нюансирано изследване на психиката на една жена, изживяваща криза на средната възраст. Действието се развива в селските райони на Индонезия през 60-те години на миналия век.

Нана не може да избяга от миналото си. Бедна, загубила семейството си заради войната в Западна Ява, тя се жени отново. Новият й съпруг е заможен, но неверен, а собствената й роля в този брак е унизителна. Нана мълчаливо страда до деня, в който среща една от любовниците на съпруга си. Ино е човек, на когото може да се довери, който й предлага утеха и с когото може да сподели своите тайни, минали и настоящи. Заедно двете жени откриват надеждата за свобода.

 

Награди и номинации: 

2022 Награда „Сребърна мечка“ на Берлинале за най-добра поддържаща роля (Лора Басуки)

2022 Номинация „Златна мечка“ за най-добър филм на Берлинале

2022 Награда на публиката от филмовия фестивал в Брюксел

2022 Номинация за най-добър филм от филмовия фестивал в Сидни

24 октомври

Кино Люмиер, 19:00 ч.

Премиера на филма „Преди, сега и после“