Кино-литературна премиера на Валери Йорданов

Шекспир като улично куче
Шекспир като улично куче
Шекспир като улично куче

Представяне на дебютния сборник с разкази на Валери Йорданов „Гризачи“, последвано от официална премиера на филма му „Шекспир като улично куче“ в присъствието на екипа!

Със специалното участие на група No More Many More, автори на песента „Полуизяден“, която звучи във филма.

„Гризачи“ съдържа кратки истории, разказани от дядовци и внучета, които влизат в своеобразен диалог, чертаещ дълбинната, непрекъсната линия на съществуването. Героите имат свои пълнокръвни прототипи, хора, от които авторът се е възхищавал като дете: сурови в изпитанията, но и раними, по мъжки смели, но мъдри, тъгуващи, обичащи… С една дума: чудаци. Светът е уловен през погледите на изстрадания опит и на детската чувствителност, свързващи се в пространство, където понятията „родов корен“, „чест”, „достойнство” и „любов” са в основата на живота.

Филмът „Шекспир като улично куче“ разказва историята на 17-годишно момче, което притежава два таланта – театъра и бокса. Момчето иска да спаси живота на най-близкия си човек, но има само две възможности – да се боксира в незаконни мачове за пари или да спечели телевизионно риалити шоу, където рецитира Шекспир. „Това е алтернативна битка между бруталната улица, криминалния начин на живот и изкуството“, отбелязва Валери Йорданов, без да крие, че е вплел в сценария автобиографичен елемент.

На събитието няма да бъдат допускани лица под 18 години.

12 октомври

Топлоцентрала, 19:30 ч.

Кино-литературна премиера на Валери Йорданов