Снимка с Юки

A Picture with Yuki

България, 2019, 110 мин.

Жанр: драма, романс

Режисьор: Лъчезар Аврамов

Сценаристи: Лъчезар Аврамов, Димитър Стоянович

В ролите: Руши Видинлиев, Кики Сугино, Ди- митър Маринов, Серафим Тодоров, Весела Бабинова, Мариана Крумова, Рашко Младенов

Език: български, английски

Субтитри: български

По рaзказ от сборника „На изток от запада” на Мирослав Пенков

За филма

Българин и японка се срещат в Канада, където и двамата водят имигрантски живот, влюбват се един в друг и се женят. Те искат да имат дете и заминават за България, за да започнат инвитро процедури. В едно село двамата стават участници в трагичен инцидент, който отнема живота на дете. Вече нищо не може да бъде същото.

Филмът не се препоръчва за лица под 12 години.

Трейлър

Прожекции

Гледай онлайн на Neterra TV+

Филмът ще бъде наличен онлайн от 18 октомври до 8 ноември.

За книгата

Снимка с Юки - книга

Внук купува тялото на Ленин от eBay, като подарък за дядо си, активен борец, фанатизиран комунист. Един пропаднал вундеркинд нахълтва с взлом в православна църква, за да открадне златен кръст. Едно момче среща братовчедка си(любовта на живота му) веднъж на всеки пет години, насред реката, която разполовява родното им село на Изток и Запад. Такива са странните, неочаквано трогателни видения на Мирослав Пенков за родната му България; видения, които изпълват разказите в този пленителен сборник. Въпреки смазващата тежест на история, дълг към семейството, изгнаническо страдание, историите запазват лекота и свежест, оживени от ненадминатия усет на Пенков към абсурда.