Снимка с Юки

A Picture with Yuki

България, 2019, 110 мин.

Жанр: драма, романс

Режисьор: Лъчезар Аврамов

Сценаристи: Лъчезар Аврамов, Димитър Стоянович

В ролите: Руши Видинлиев, Кики Сугино, Ди- митър Маринов, Серафим Тодоров, Весела Бабинова, Мариана Крумова, Рашко Младенов

Език: български, английски

Субтитри: български

По рaзказ от сборника „На изток от запада” на Мирослав Пенков

За филма

Българин и японка се срещат в Канада, където и двамата водят имигрантски живот, влюбват се един в друг и се женят. Те искат да имат дете и заминават за България, за да започнат инвитро процедури. В едно село двамата стават участници в трагичен инцидент, който отнема живота на дете. Вече нищо не може да бъде същото.

Филмът не се препоръчва за лица под 12 години.

Трейлър

Прожекции

Casa Libri

вторник,
20 октомври 2020 г., 18:00 часа

Културен център G8

неделя,
1 ноември 2020 г., 14:00 часа

Влайкова

понеделник,
2 ноември 2020 г., 20:00 часа

Евросинема

петък,
6 ноември 2020 г., 17:30 часа

Гледай онлайн на Neterra TV+

Филмът ще бъде наличен онлайн от 18 октомври до 8 ноември.

За книгата

Снимка с Юки - книга

Внук купува тялото на Ленин от eBay, като подарък за дядо си, активен борец, фанатизиран комунист. Един пропаднал вундеркинд нахълтва с взлом в православна църква, за да открадне златен кръст. Едно момче среща братовчедка си(любовта на живота му) веднъж на всеки пет години, насред реката, която разполовява родното им село на Изток и Запад. Такива са странните, неочаквано трогателни видения на Мирослав Пенков за родната му България; видения, които изпълват разказите в този пленителен сборник. Въпреки смазващата тежест на история, дълг към семейството, изгнаническо страдание, историите запазват лекота и свежест, оживени от ненадминатия усет на Пенков към абсурда.