Световна премиера на филма „В страната на последните неща“

Пол Остър
Алехандро Чомски
В страната на последните неща
В страната на последните неща

Премиера на филма „В страната на последните неща“ и видео среща с големия американски романист, преводач, режисьор и „изобретател на самотата“ Пол Остър!

За последните 35 години авторът на „Нюйоркска трилогия“, „Музика на случайността“ и „4321“ е белязал безвъзвратно върховете на постмодерната литература в нейния едновременно смущаващо интелектуален, но и дълбоко човешки триумф.

Ненадминат хроникьор на Ню Йорк, Пол Остър владее рядката способност да деконструира човешкото поведение. Също като Дон де Лило и Филип Рот, с които нерядко го сравняват, той се интересува от теми като самотата на съвременния човек, изолацията на интелектуалеца, тънката граница между нормалността и лудостта, невъзможността да избягаш от императивите на консуматорското общество, разпада на семейната двойка и силата на случайността. Марката „Остър” значи стегнато писане, ловкост, повествователни трикове и препратки към европейския модернизъм.

„В страната на последните неща“ е екранизация на дистопичен епистоларен роман на Пол Остър, публикуван за пръв път през 1987 г. В срещата на 5 октомври ще се включи и режисьорът на филма Алехандро Чомски!

5 октомври

Дом на киното, 20:30 ч.

Световна премиера на филма „В страната на последните неща“